Об’єднана Козинська громада – лише робить перші кроки. Окрім економічних питань, соціальну сферу для себе також ставить в пріоритети. Нині в громаді триває процес реорганізації та налагодження роботи відділу соціального захисту Козинської ОТГ.

Ще до об’єднання у Козинській сільській раді, була сформована повноцінна соціальна служба. Там працював «Університет третього віку» де збиралися люди похилого віку, займалися самоосвітою, та просто спілкувалися між собою. На селі пенсіонерам надавали безкоштовні послуги перукаря. Налагодили роботу реабілітаційно-оздоровчого центру. Там і донині стоять тренажери, масажний стіл, та інше приладдя. Жителі мають змогу оздоровитися, не витрачаючи додаткових коштів.

Усі ці послуги для вразливої категорії населення, громада воліє збергти, і надавати їх надалі. Усе необхідне обладнання та приміщення знаходяться у центрі громади. Особливу увагу громада приділяє переселенцям. Таких родин нині у громаді є кілька. Їх підтримують не лише сільський голова, а усі жителі. Надають матеріальну підтримку, та волонтерську допомогу. Люди тепло відгукуються про родину пенсіонерів Іорданових з Дебальцевого. Марія Іорданова, колишня вчителька, розповіла – «Тут у Козині знайшла спокій, та нових друзів. Люди готові прийти на допомогу – зробили ремонт будинку, допомагають по господарству. На вихідні у гості приїзджає дочка з Рівного. Разом з іншими переселенцями – товаришуємо, утворили неофіційне Донецьке братство.»

Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ.

pic



pic