Коли малюк народився, у доволі часто батьки замислюються - куди віддати чадо, щойно воно підросте. Якщо спортивні секції, танці та музика для віку немовляти майже нереально, то ось питання плавання у басейні відкрите з перших місяців. (*В чому перевага та користь занять у басейні - читайте у наступному матеріалі.*)

1. Максимальне тренування опорно-рухового апарату

Плавання дає навантаження на на всі групи м'язів: плечовий пояс, руки, ноги, прес, спина та живіт. Для підростаючого організму це надзвичайно важливо.

2. Витягувальний ефект прискорює зростання малюка

У воді дитина зростає швидше, адже знімається компресійне навантаження на хребет та суглоби, і хребет витягується під час занять плаванням, що допомагає швидшому зростанню та укріплення м'язів.



pic

3. Плавання розвиває координацію тіла

Відомо, що координація тренується та розвивається поки і людина зростає. Хоча й у дітей це не так добре, як у дорослих. Плавання та засвоєння скоординованих рухів у воді розвиває правильне відчуття всього тіла та вміння управляти ним. На майбутнє також не завадять і інші види спорту.



pic

4. Правильне глибоке дихання

Чимало хвороб у дорослому житті виникає саме через неправильне використання дихання та недостатню розвиненість легенів. Легені не достатньо "прокачуються", вентилюються, а значить і очищаються неправильно. Відомо, у плавців добре розвинений плечовий пояс та грудна клітина та й більш розкриті легені. Завдяки цьому у плавців майже ніколи не буває захворювань пов'язаних із легенями.

5. Оздоровлення та зміцнення імунітету

Вода має унікальні цілющі властивості, про це знали й наші предки і 1000 років тому. Заняття плаванням упродовж всього року сприятиме загартовуванню вашої дитини, зміцненню імунної системи, що в свою чергу захищає від вірусних та інших захворювань.



pic

Читайте також: Смузі: корисна та поживна "їжа в стакані"

6. Емоційне розвантаження та "підзарядка"

Важливо аби дитина повністю викладалася на тренуванні, емоційно розвантажувалися. Якщо ж дитина не виплескує свої емоції та енергію то такі тренування не даватимуть ані задоволення, ані результату. Відчуття максимальної віддачі - почуття втоми та щастя. Тоді це не розвага, а тренування.



pic

7. Зняття негативу, напруги та цілющі властивості води

Спокійні та активні, зосереджені та мляві - діти бувають різними. Бувають і негативні настрої, коли дитина приходить на тренування. Та вода володіє цілющими властивостями - знімає негативну енергетику, змиває негативний заряд, прибирає напруження. Після занять у воді зазвичай налаштовані позитивно та спокійні.

8. Доповнення інших тренувань

Плавання та заняття у воді допомагають підсилити результат від інших тренувань. Заняття у воді відновлюють м'язи, розслаблюють та знімають крепатуру (після фізичних навантажень), збільшують витривалість та загальну силу спортсменів.

Віддавати дитину на спортивне плавання потрібно чим раніше, тим краще, з 4-5 років.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv