Спалах африканської чуми свиней зафіксували у Рівненському районі.

Як вже повідомляв Rivne1.tv, спалах африканської чуми зафіксували у господарстві ПП Кушнір у с. Дядьковичі Рівне нського району.

Це не перший випадок виявлення африканської чуми на Рівне нщині . До цього спалахи фіксували у Корецькму та Березнівському районах.

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівне нській області Володимира Лазарчука, підозра на африканську чуму свиней виникла у суботу, 18 лютого, коли тварини відмовилися від корму.

- Був проведений плановий забій тварин, і підозри посилилися, тоді викликали наших спеціалістів, і вже у неділю були відібрані усі необхідні проби й відправлені у лабораторію. Підозри підтвердилися. Зі слів власника, три тижні тому на територію господарства привезли впольованого дикого кабана, та же були проведені усі процедури над тушею, тому маємо усі підстави вважати, що вірус занесений з дикої природи, - каже Володимир Лазарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три райони Рівне нщини на карантині через африканську чуму [ВІДЕО]

І хоч африканська чума свиней для людей загрози не несе, нині у районі тривають протиепідемічні заходи, аби вірус не поширився на інші господарства.

- Протиепідемічні заходи проводяться поки на території підприємства, виставлений дезбар'єр, буде проведене безкровне умертвіння 158 голів свиней та їх спалення. Усе буде відбуватися на території господарства, аби уникнути поширенню віруса, - додає Володимир Лазарчук. - Окрім того наші працівники вже проводять подвірні обходи для виявлення хворих тварин. Також проводимо роз'яснювальні бесіди, наполягаємо на моніторингу за станом поголів'я у інших господарствах, аби у випадку виникнення підозр відразу повідомляли ветеринарні служби.