Встановити 11 нових зупинок пропонують Рівному дві приватні фірми. Встановити задарма, кажуть чиновники, аби тільки дозволили використовувати ці павільйони, як рекламні площі.

Як розповів під час засідання Рівне нського міськвиконкому начальник міського управління транспорту і зв'язку Віталій Миронюк, фірми готові поставити павільйони - зупинки громадського транспорту за власні кошти за однієї умови: аби місто дало дозвіл їм розміщати по бокам рекламу. Фактично, схожі зупинки встановлені на Театральній площі.

Розмістити зупинки пропонують за такими адресами (по одному сітілайті з кожного боку павільйону):



pic



pic

- Ці визначені зупинки — це найкращі місця у місті, тому навряд інші рекламні компанії захочуть ставити зупинки там, де немає пасажиропотоку, немає рекламного трафіку, - каже секретар Рівне ради Сергій Паладійчук. - Тому важливо, щоб був чітко визначений час, через який ці павільйони перейдуть у власність міста. Ми можемо стати заручниками цих компаній. Я розумію, що вони не будуть їх вирізати, але все ж... Зверніться до них нехай дадуть свої пропозиції — 5-7 років — через який час ми станемо власниками цих павільйонів. Щоб не вийшло так, що через рік у них бізнес не пішов, вони зрізали свої павільйони і переїхали в інше місто. А ми лишимося у не зовсім комфортних умовах.

Вирішили, прописати термін у шість років, за які зупинки перейдуть у власність міста. А зовнішній вигляд павільйонів буде погоджений з міською владою. До речі, у перелік потрапили і дві зупинки на Театральній площі, адже досі фірма не мала права на розміщення у них реклами.

Із таким рішенням мають ознайомити і самих підприємців. А от чи погодяться вони на умови, запропоновані містом? Як стало відомо, представники однієї з фірм в телефонному режимі вже відмовилися від задуму, мовляв, за такий термін і з усіма витратами будівництво павільйону не окупиться. Але це іще не остаточна офіційна відповідь.