Прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно адвоката з Дубенського району, який підбурив свого клієнта до давання неправомірної вигоди службовій особі.

Факт злочинної діяльності викрито працівниками прокуратури спільно з Управлінням Служби безпеки України в Рівне нській області у минулому році безпосередньо під час передачі адвокату в його ж офісі 3 тис дол США від підзахисного для начебто вирішення питання з органами слідства про не притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

8 лютого 2017 за погодженням із прокурором Рівне нської області повідомлено адвокату про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України (тобто підбурювання дати службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірну вигоду).

Щодо вказаної особи 15.02.2017 судом застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівне нській області, з метою з’ясування усіх обставин кримінального правопорушення та скерування обвинувального акта до суду у найкоротший термін.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.