Дубенською місцевою прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно голови однієї із сільських рад Дубенського району.

Встановлено, що голова сільради прийняв і підписав низку розпоряджень про преміювання близького родича, який працює у цій же сільській раді. При цьому посадовець не вжив передбачених Законом України «Про запобігання корупції» заходів щодо повідомлення органу місцевого самоврядування про наявність реального конфлікту інтересів.

Постановою Дубенського міськрайонного суду голову сільської ради визнано винним за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Довідково:

Суб’єкти, на яких поширюються дія Закону України «Про запобігання корупції», зобов’язані згідно ст. 28 цього Закону вжити заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів, повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів, безпосереднього керівника, не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів, вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.

Матеріали Дубенської місцевої прокуратури Рівне нської області.