15 лютого в історії України та світу був відзначений такими подіями:

1700 — Петро I велів дворянам змінити довгий та незручний одяг на європейські костюми.

1776 — у Львові вийшов перший примірник «Gazette de Leopol», першого відомого періодичного видання на території України.

1790 — у Франції запроваджено новий адміністративний поділ. Країну розділяють на 83 департаменти.

1797 — Джон Етерінгтон з Лондона вперше у Великій Британії почав продаж у своєму магазині нового типу головного убору — циліндра.

1892 — у газеті «Triangle» в місті Спрингфілд, штат Масачусетс, де виникла гра баскетбол, автор гри доктор Джеймс Нейсміт уперше оприлюднив 13 правил її проведення.

1907 — доктор Лі де Форест, визнаний у світі як «батько радіо і дід телебачення», запатентував триелектродну вакуумну трубку, пристрій, котрий дав змогу перетворити радіо на практично використовуваний пристрій передачі голосу та музики.

1919 — після провалу збройного комуністичного повстання в Берліні, урядові війська схопили і без суду стратили ініціаторів повстання, засновників німецької Компартії 48-річних Карла Лібкнехта і Розу Люксембург.

1943 — у штаті Вірджинія (США) завершили будівництво Пентагону — найбільшої офісної споруди у світі, в якій базується Міністерство оборони США.

1945 — відділи НКВС штурмували «бандерівську столицю» — містечко Космач. У ході бою загинув командир дивізії ВВ НКВС Герой Радянського Союзу полковник М. Дергачов; Березівською сотнею керував Мирослав Симчич.

1951 — західнонімецький суд виніс вирок у справі Ільзи Кох, дружини коменданта концентраційного табору Бухенвальд, звинуваченої у знущаннях та вбивствах в'язнів і прозваної за свою надмірну жорстокість «бухенвальдською відьмою». Її було засуджено до довічного терміну ув'язнення. У 1967 році Ільза Кох наклала на себе руки, повісившись на мотузці, сплетеній із простирадл.

1970 — 28-річний полковник Муаммар Каддафі, котрий прийшов до влади в Лівії у 1969 р. унаслідок військового перевороту і повалення влади короля Ідріса, проголошений прем'єр-міністром країни.

1986 — у радянських газетах опубліковано заяву Генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова, в якій проголошено «програму поетапної ліквідації до 2000 року всіх видів ядерних озброєнь».

1992 — Бернерс-Лі Тім, «батько World Wide Web», випустив веб-браузер — програму, яка дає можливість переглядати ресурси інтернету.

— Європейська спільнота визнала незалежність Хорватії та Словенії, колишніх югославських республік, які перебували у федерації з 1918 року.

— Президією Верховної Ради України затверджено музичну редакцію Державного гімну України, автором якої є Михайло Вербицький

— Ямайка і Австрія визнали незалежність України.

— Україна встановила дипломатичні відносини з Грецією.

1993 — у США на телеканалі NBC вийшла в ефір остання (2137) серія «Санта-Барбари».

1994 — у результаті проведеного в Туркменістані референдуму повноваження голови республіки Сапармурата Ніязова продовжені з п'яти до десяти років. — за нез'ясованих обставин зник безвісти український політик Михайло Бойчишин.

2001 — почав працювати сайт Вікіпедія.

2006 — уперше Президентом Чилі стала жінка — Мішель Бачелет.

2009 — екіпаж американського аеробуса А-320 зміг урятувати від загибелі 146 пасажирів, посадивши літак із зупиненими двигунами на воду річки Гудзон посеред Нью-Йорка. Двигуни аеробуса відмовили внаслідок зіткнення зі зграєю гусей на висоті 850 м після зльоту з аеропорту «Ла Гуардія».