Жителька Дубровиччини «рятувала» сина від поліції, а рівнянка та мешканець Здолбунова позбулися своїх заощаджень, поспілкувавшись із псевдобанкірами.

Учора, близько 18 години на мобільний телефон 84-річної жительки села Осова Дубровицького району зателефонував невідомий, та, представившись працівником поліції, повідомив, що її онук потрапив у біду. «Поліцейський» стверджував, що хлопець автомобілем збив дівчину, яка у тяжкому стані перебуває у лікарні. Аби уникнути відповідальності, потрібні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині близько ста чоловік в масках на квадроциклах масово вирубували ліс

Пенсіонерка, не вагаючись, погодилася рятувати онука, тож вже за кілька хвилин до будинку під’їхав невідомий автомобіль, водієві якого жінка віддала 300 доларів США та три тисячі гривень.

45-річний мешканець Здолбунова та 30-річна рівнянка потрапили на гачок шахраїв, які представилися банкірами. Під час телефонної розмови потерпілі назвали ту інформацію, яка потрібна аферистам, аби зняти усі кошти з банківських карток. Тож чоловік позбувся восьми тисяч дев’ятсот гривень, а жінка – трьох тисяч п’ятсот. За усіма фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до громадян бути обережними, особливо коли потрібно проводити будь-які операції з грошима. Бережіть ваші заощадження.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині припинено незаконну оренду земель лісового фонду

На Рівне нщині у пожежі загинули мама з сином