Вони хочуть поділитися із нами своїм європейсьим досвідом. Розказати нашим фермерам, науковцям та посадовцям про свої здобутки у сільському господарстві, екологічній політиці та у застосуванні відновлюваних джерел енергії.

Поляки вже пройшли через адміністративно-територіальну реформу. І зараз у Вармінсько-Мазурському воєводстві діє близько тисячі проектів, спрямованих на поліпшення соціально-економічного становища краю. Чиновники Рівне нщини про це знають, тому хочуть повчитися у поляків – останні - готові до обміну досвідом.

Втім, основною темою конференції є саме розвиток сільського господарства та впровадження відновлюваних джерел енергії. Рівне нська обласна рада вже виділила 50 тисяч гривень на саджанці енергетичної верби. Від польських спеціалістів наші чекають конкретних, перевірених досвідом, порад щодо її використання.

Це лише перша зустріч обласних посадовців, фермерів та науковців з делегатами Вармінсько-Мазурському воєводства. Сусіди впевнені, що й вони матимуть користь із українсько-польської співпраці.

Під час дводенного візиту поляки не лише розкажуть про свої досягнення. Українська сторона планує показати їм місто Рівне . А у вівторок учасники конференції продовжать свою роботу вже у Млинові.