День одруження - один з найбільш хвилюючих і щасливих моментів у житті кожної молодої пари. До його підготовки підходять дуже ретельно і відповідально і одним з основоположних моментів, звичайно ж, є вибір дати весілля. Які ж сприятливі дати для весіль випадають в 2017 році і в які дні не варто пов'язувати себе узами шлюбу.

Сприятливі дні для весілля в 2017 році. Найчастіше молоді намагаються вибрати таку дату, щоб вона красиво виглядала в паспорті. Частенько в такі дні року в РАЦСах утворюються черги. Найбільш підходящим днем ​​для укладення шлюбу в 2017 році стане п'ятниця. А найкрасивішою датою стане п'ятниця 17 лютого (17.02.2017). Іншими красивими датами стануть 7 квітня, 7 липня, 7 жовтня, 11 листопада та 12 грудня 2017 року. Такі дати виглядають ефектно, але навряд чи впливають на подальше сімейне життя. Адже благополуччя залежить зовсім від інших факторів.

Нещасливі дати для одруження в 2017 році теж є. Вибираючи день весілля, не потрібно залишати без уваги місячний календар. Ні в якому разі не слід призначати урочисту дату на день місячного затемнення - 11 лютого і 7 серпня. Також несприятливими для весільної церемонії є дні повного місяця і молодого.

Сприятливі дні для весілля в 2017 році за церковним календарем: православний календар для весіль. Тим, хто дотримується православних традицій, слід пам'ятати, в які дні за церковним календарем можна влаштовувати весілля, а в які це категорично забороняється.

Забороняється влаштовувати весілля під час постів: Великого (з 27 лютого по 15 квітня), Петрова (з 12 червня по 11 липня), Успенського (з 14 по 27 серпня), Рождественського (з 28 листопада по 6 січня). Церква не проводить вінчання на Великдень, Святу Трійцю, в Вербну Неділю. Сприятливими днями для весіль за церковним календарем цього року стане період з 20 січня по 7 березня, 8 травня, а також осінні дні, за винятком днів посту.