Колегією суддів Рівненського міського суду із врахуванням позиції прокурора засуджено 40-річного жителя Луганщини за участь у терористичній організації.

Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) здійснювалось прокуратурою Рівне нської області.

Державним обвинувачем доведено у суді, що чоловік у січні 2015 року вступив до терористичної організації «Луганська народна республіка» та упродовж одного місяця перебував у її складі на території Слов'яносербського району Луганської області. Проте у зв’язку із незадовільним грошовим забезпеченням добровільно покинув лави терорганізації.

Чоловіка затримали працівники УСБУ в Рівне нській області у жовтні 2015 року під час перетину державного кордону та спроби повернутися на територію України. Враховуючи, що чоловік безпосередньої участі у бойових діях проти збройних сил України не приймав, а також те, що під час досудового розслідування щиро розкаявся, співпрацював з органами слідства та надав інформацію щодо інших членів терористичної організації «ЛНР», судом прийнято рішення про застосування покарання нищого, ніж передбачено санкцією інкримінованої йому статті Кримінального кодексу України.

Згідно із вироком суду чоловікові призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Рівне нської області