Про ймовірність такого розвитку подій заговорили самі учасники бойових дій.

Під час затвердження кандидатур на дві квартири, які придбали за міські кошти для учасників АТО, представники ветеранських громадських організацій досить різко висловилися щодо будівництва у рекреаційних зонах.

Нагадаємо, нещодавно у Рівному виник скандал, коли представники військових, які служили у зоні проведення антитерористичної операції, лобіювали винесення на розгляд міською радою виділення землі для будівництва багатоквартирного будинку у рекреаційній зоні - Пагорбі Слави.

Подібне рішення передбачало б зміну цільового призначення земельної ділянки. А цього не можна опустити. переконували представники громадських організацій. Адже подібні дії можуть дати привід для маніпуляцій.

Рівне нські активісти покроково відвойовують Пагорб Слави [ВІДЕО]

- Прийдуть до хлопців: скажіть, що то для вас, і дам вам по пару гривень й усе буде добре. Не можна цього робити, - зазначив заступник голови Рівне нської міської організації Спілка учасників бойових дій та учасників АТО УВО Василь Брагін. - Бо якщо таке піде, резонанс буде по всій Україні і тоді будуть міняти цільове призначення землі, на якій будувати не можна. Дуже багато землі знаходиться в оренді у депутатів, у чиновників, і вони чекають, коли можна буде цій землі міняти цільове призначення. Це буде дуже велика проблема.

Аби такого уникнути, пропонують знайти земельну ділянку, визначити відразу забудовника, вирахувати ціну, укласти договір із забудовником, в якому відразу визначити кількість квартир для учасників АТО. Мовляв, таким чином процес виділення житла учасникам АТО пришвидшиться.