Учора, 1 лютого, близько восьмої ранку троє невідомих чоловіків увірвалися до будинку 48-річного рівнянина і, погрожуючи ножем та вогнепальною зброєю членам сім’ї, винесли всі цінні речі, гроші та заволоділи автомобілем. Поліцейські проводять заходи щодо розшуку нападників.

15-річна донька, збираючись до школи, саме виходила з будинку, коли до оселі увірвалися троє невідомих чоловіків. Їх обличчя прикривали маски. Зі слів потерпілих, в руках одного був пістолет, іншого – автомат Калашникова. Третій, приставивши ніж до горла неповнолітньої дівчинки, почав вимагати від господаря гроші. Не припиняючи свої дії, нападники почали застосовувати насильство і до 42-річної дружини та 23-річного сина.

Чоловік віддав розбійникам усі заощадження - вісім тисяч доларів США. Крім того, зловмисники відкрито заволоділи двома планшетами, п’ятьма мобільними телефонами, ноутбуком, золотими виробами, двома пристроями для відстрілу гумовими кулями та гладкоствольною рушницею. Після цього нападники з усім майном сіли у автомобіль марки "BMW 328", що належить власнику будинку, та зникли у невідомому напрямку.

Правоохоронці за фактом розбою, поєднаного із насильством, що є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілих, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Крім того, проводиться досудове розслідування за частиною 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Уже через декілька годин поліцейські розшукали викрадену іномарку. Вона стояла за півтора кілометри від Рівного неподалік головної дороги у напрямку Млинова. Її після огляду одразу повернули власнику під розписку.

На встановлення осіб розбійників та їх місцезнаходження залучені всі оперативники Рівне нського відділу поліції та управління карного розшуку ГУНП області. Тривають слідчі та розшукові заходи.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.