Google знову став найдорожчим брендом у світі. Згідно зі щорічним рейтингом Global 500, який складає компанія Brand Finance, бренд американської компанії Apple втратив свою позицію найціннішого бренду і його місце зайняв Google.

За 2016 рік вартість бренду Google виросла з $ 88,2 млрд до $ 109,4 млрд (тобто на 24%), в той час як вартість компанії Apple впала з $ 145,9 млрд до $ 107,1 млрд.

Варто відзначити, що Google повернув собі лідерство в рейтингу вперше з 2011 року. Google як і раніше є головною пошуковою системою світу. Бренду вдалося збільшити свої доходи від реклами на 20% за 2016 рік.

Генеральний директор Brand Finance Девід Хейг зазначив: "Apple щосили намагається зберегти свою технологічну перевагу, але ринок зараз переповнений місцевими конкурентами і для компанії настають нелегкі часи".

На третьому місці залишився інтернет-рітейлер Amazon.com, вартість бренду якого оцінюється в $ 106396 млрд (зростання на 53%). Телекомунікаційна компанія AT & T подорожчала більш ніж на 45%, до $ 87016 млрд і піднялася до четвертого рядка списку в порівнянні з шостою позицією у 2015 році. На п'яте місце з четвертого опустилася Microsoft, незважаючи на те, що вартість бренду зросла більш ніж на 13% - до $ 76265 млрд.

Соціальна мережа Facebook була оцінена в $ 61,998 млрд.

Нагадаємо, що Brand Finance щороку аналізує тисячі брендів по всьому світу. У кінцеву оцінку включається ряд факторів, які показують впливовість бренду на ринку, наприклад, інвестиції в маркетинг, лояльність до бренду, задоволеність персоналу і корпоративну репутацію.

Також, за даними аналізу самим сильним брендом в світі став Lego. Аналітики стверджують, що датському бренду вдалося повернутися до лідерства лише завдяки фільмам: Lego Movie (2014 року) і Lego Movie : Бетмен (9 лютого прем'єра 2017 г.), а також: цифровим інноваціям: соцмережі для дітей Lego Life. А бренд Діснея навпаки втратив свої позиції.

Нагадаємо, що компанія Apple, п'ять років поспіль зберігала за собою позицію найдорожчого бренду у світі.