Далії Марі Арана з CША, дівчинці лише чотири роки. Та її літературні подвиги вже привернули увагу світової спільноти. Далія не лише почала читати у 3-річному віці, а й за рік самостійно осилила понад тисячу книг.

Мама Далії читала книги вголос, коли ще була вагітною. Згодом дівчинка із захопленням слухала, як її батьки або брати та сестри читали уривки творів. Першу свою книгу опанувала, коли їй було всього 2 роки та 11 місяців.

«Чим більше слів вона дізнавалася, тим більше вона хотіла читати» , – каже Халіма Арана, мати дівчинки. За словами Халіми, улюблений письменник Далії – Мо Віллемс, а також дівчинка має особливий інтерес до динозаврів. Далія може розповідати численні факти про цих прадавніх тварин і мріє коли-небудь розкопувати скам'янілості як палеонтолог.

Батьки маленької читачки вирішили долучити її до програми «1000 книг до дитячого садка». На диво, Далія прочитала увесь перелік текстів лише за рік. При чому батьки дівчинки кажуть, що вона читає не лише книги для малюків, а й видання, які їй приносять 10-12-річні брати і сестри. Далія піде у дитячий садок наступного семестру і до цього часу планує прочитати ще 500 книг.

Родина дівчинки сподівається, що своїм прикладом Далія зможе надихнути більше дітей і батьків читати разом. Наука знаходиться на їхньому боці у цьому питанні, адже, як показують недавні дослідження, родинні читання є корисними і для діток, і для батьків.

Також дізнавайтесь:

Як навчити дитину читати англійською?

ТОП-5 методів: Як студенту легко запам’ятати потрібну інформацію?

Як слід читати книги дошкільнятам?

Джерело: starylev.com