Повідомлення про викрадення транспортного засобу, особистих речей і техніки із приватного господарства надійшло до поліції від 38-річного рівнянина 26 січня вранці. Поліцейські затримали злодіїв, коли ті вже збиралися перепродувати авто.

Як пояснив власник будинку слідчо-оперативній групі, свій автомобіль "Reno Master" він поставив у гараж біля власного будинку близько 18 години 25 січня. Однак і фургон з ключами в замку запалювання, і приміщення безпечно залишив незамкненими. До того ж усі необхідні документи на авто знаходились в салоні, а в баку було близько 20 літрів пального.

Тож злодії скористались легким доступом до приміщення і, крім транспортного засобу, викрали все, що було в гаражі. Крадії завантажили у фургон снігоприбиральну машину, компресор, електрообігрівач, інші речі та без перешкод поїхали із краденим.

«Завдяки злагодженим та професійним діям працівники карного розшуку Рівне нського відділу поліції вийшли на слід зловмисників і затримали крадіїв, які вже збиралися перепродати крадений автомобіль, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник кримінальної поліції Сергій Волков. — Його та інше майно вони заховали у спеціальному приміщенні села Біла Криниця Рівне нського району. Транспортний засіб правоохоронці вилучили та повернули власнику».

Зловмисниками виявились 28-річний уродженець Вінниці, який зараз мешкає у Рівному, та 24-річний рівнянин, який вже перебував на лаві підсудних за крадіжки. Їх правоохоронці одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам вже повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень та обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Правоохоронці перевіряють їх також на причетність до інших аналогічних злочинів і звертаються також до громадян не бути безпечними і якомога надійніше уберігати своє майно від можливих злочинних посягань.