Український малий драматичний театр (м.Київ) отримав нового керманича. Після конкурсних перегонів директором — художнім керівником театру було обрано режисера Дмитра Весельського, повідомляє ((https://day.kyiv.ua/uk/article/kultura/provokaciynyy-i-gumannyy)("День")).

Дмитро народився у Рівному, навчався у ЗОШ №27. Закінчив Київський університет театру, кіно, телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Дмитро — учень Едуарда Митницького й Андрія Білоуса.

Поставив декілька цікавих вистав у Театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра та в Молодому театрі (зокрема — «Язичники» Г. Яблонської, «Поступися місцем» В. Дельмар). Йому — 24. І фактично Дмитро став сьогодні наймолодшим театральним керманичем у Києві.

— Знаєте, театр може народжуватися й на килимку, — вважає Д. Весельський. — Обов’язкові тут — лише актор і глядач. А в нас з’явилось ціле приміщення! Тепле, затишне. Та ще й у центрі міста.

Отже, намагаюсь не втрачати оптимізму з приводу переобладнання цього нового театрального дому. Хоча, справді, необхідні значні кошти. Як мінімум, для того, щоб створити умови для безпечного та комфортного перебування глядачів у залі. Не кажучи вже про технічне обладнання... Є надія на часткову державну допомогу. Бо ж найголовніше для нас зараз — відкритися у новому просторі, запустити творчий процес.

І найближчі прем’єри заплановано такими, які органічно впишуться в новий простір. У тому вигляді, яким він зараз є. Звісно, доведеться сезон-другий обійтися без 3D-голограм та автоматизованої «сцени-трансформера»... Але, переконаний, все буде добре, розповідає Дмитро.