Управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА провело моніторинг вартості проїзду у північному напрямку області.

Тиждень тому за дорученням голови Рівне нської ОДА Олексія Муляренка була ініційована зустріч обласної влади із місцевими перевізниками у зв’язку із ситуацією, що склалася із підняттям цін на перевезення.

У результаті сторони заключили угоду щодо підвищення вартості тарифів на проїзд до 30 %.

Як показали результати моніторингу, перевізники Рівне нщини дотримуються домовленостей, які вони заключили з Рівне нською ОДА.

"Сьогодні відсутнє державне регулювання тарифів. Тому Рівне нська ОДА у результаті перемовин заключила угоду. Згідно якої вартість на міжміських маршрутах складає 60 копійок за пасажиро-кілометр, а на приміських – 65 копійок. У результаті моніторингу цін на проїзд можна зробити висновок, що перевізники зважили на соціальну складову населення і на окремих маршрутах вартість встановили навіть нижчу, від розрахованої згідно угоди", - зазначив керівник управління інфраструктури та промисловості Рівне нської ОДА Федір Мисюра.

ДО ТЕМИ: Рівне : де не їздять тролейбуси, “маршрутчикам” можуть виділити кошти на перевезення пільговиків?

Так, за розрахунками маршрут від Рівного до Березного повинен коштувати 47 гривень, проте перевізник встановив ціну 42 гривні. Вартість проїзду від обласного центру до Варашу піднялася від 70 до 90 гривень, тобто за кілометр пасажири сплачують 57 копійок. Водночас з Рівного до Костополя ціна одного пасажиро-кілометра становить 59 копійок, тобто навіть не перевищує норму для міжміського маршруту.

ДО ТЕМИ: Ціни вгору: на Рівне нщині перевізники хаотично піднімають вартість проїзду

За словами Федора Мисюри, наразі інформації про перевищення вартості проїзду у північному напрямку згідно домовленостей між ОДА та перевізниками немає.

Інформує прес-служба Рівне нської ОДА.

pic

pic

pic