Прокуратура Рівненської області пред’явила в інтересах держави до суду позовну заяву з вимогою визнання незаконним та скасування рішення Рівненської обласної ради та визнання недійсним договору про умови ведення мисливського господарства в частині надання у користування 5,7 тисяч га мисливських угідь вартістю 180 мільйонів гривень.

Зазначені угіддя розташовані на території об’єкту природно заповідного фонду – ботанічного заказника місцевого значення "Великоозерянський", загальна площа якого становить 6,1 тисяч га. Встановлено, що орган місцевого самоврядування попри законодавчу заборону здійснення на цій території мисливства у червні 2015 року незаконно передав частину угідь для ведення мисливського господарства товариству мисливців та рибалок.

З цих підстав, з метою захисту цінних земель території об’єкту природно-заповідного фонду та припинення їх незаконного користування в якості мисливських угідь прокуратура області заявила відповідний позов, який перебуває на розгляді господарського суду Рівне нської області.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.