На поштові та кур’єрські доставки соціальних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат протягом 2017 року в Корецькому районі витратять 920 тисяч гривень.

Відповідна закупівля проводила через систему “Прозорро”. Замовником є Управління соціального захисту населення Корецької райдержадміністрації.

920 тисяч гривень передбачені на поштові, кур’єрські та інші послуги, такі як виплата, доставка соціальних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат.

Надаватиме ці послуги Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" в особі Рівне нської дипекції УДППЗ "Укрпошта".

В обгрунтуванні цього зазначається, що відповідно до Законів України "Про поштовий зв'язок", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" та інших нормативно-правових актів, що регулюють питання виплати соціальних допомог і компенсацій, Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" в особі Рівне нської дирекції УДППЗ "Укрпошта" здійснює доставку соціальних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат отримувачам Корецького району.

Статтею 15 Закону України «Про поштовий зв’язок» встановлено, що для задоволення державних потреб національний оператор на договірних засадах може здійснювати діяльність, пов’язану з виплатою та доставкою пенсій, грошової допомоги малозабезпеченим громадянам, надавати інші послуги відповідно до законодавства України. Функції національного оператора поштового зв’язку розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 січня 2002 року № 10 - р покладено на Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта».

До того ж, відповідно до листа Антимонопольного комітету України від 04.02.2011 №36-29/04-1041 Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» міститься у Переліку суб’єктів природних монополій на загальнодержавних ринках універсальних послуг поштового зв’язку. Таким чином, зазначені послуги можуть бути надані виключно УДППЗ «Укрпошта», яке володіє виключним правом на надання послуг поштових та кур’єрських (виплата, доставка соціальних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат).