Відповідні рішення прийняли сьогодні депутати Рівненської міської ради.

Зокрема, депутати вирішили присвоїти ім'я Надії Маринович Рівне нській спеціалізованій школі І-ІІІ ступеня "Центр Надії". За проголосувало 39 депутатів.



pic

Надія Маринович стала засновником і директором першого інноваційного освітнього закладу у м. Рівному під назвою спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Центр надії». Була членом міської творчої групи вчителів іноземної мови, бездоганно володіла англійською мовою. У 1997 році стала переможцем І та II турів українсько-американської програми ACCELS "Досконалість у викладанні", На запрошення американського уряду, Каліфорнійського університету (1997 p. ) Надія Маринович вивчала досвід громадянської освіти у США за програмою "Громадянська освіта". Як член Міжнародної Амністії працювала на громадських засадах (перекладачем) для української асоціації Міжнародної амністії.

Відзначена знаком "Відмінник освіти України" за особливий внесок у розвиток освіти свого регіону. У 2005 році отримала нагороду міської ради "За заслуги перед містом" І ступеня і перемогла у III загальноміському рейтингу популярності "Гордість міста". Указом Президента України від 26 червня 2006 року їй було присвоєно почесне звання "Заслужений вчитель України".

Іще одним рішення депутати Рівне ради змінили найменування Рівне нської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Рівне нської міської ради на таке найменування: Рівне нська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 ім.О.О.Борисенка.



pic

Олександр Борисенко народився у Рівному. Закінчив ЗОШ №5. Протягом 2008-2011 рр. навчався у технічному коледжі при Національному університеті водного господарства та природокористування в групі №14 за професією «Електромеханік торговельного і холодильного устаткування». Після його закінчення був призваний до лав Збройних сил України, де й залишився служити за контрактом.

Військовий 81-ї аеромобільної бригади, 21-річний снайпер, служив за контрактом у 30-й механізованій бригаді Новоград-Волинського 8 армійського корпусу Сухопутних військ України, яка брала участь у боях під Ілловаськом. Він одним з перших перебував у Криму під час його анексії ще в березні місяці.

Під час мінометного обстрілу (м. Лутугіне Луганської області) отримав тяжкі поранення. Сашка доставили у військовий госпіталь, однак медики не змогли врятувати бійця. Загинув 1 вересня 2014 р. Героя поховали на Алеї Героїв Небесної сотні кладовища «Нове».

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджено Орденом Богдана Хмельницького IIІ ступеня (посмертно)

Згідно рішення Рівне нської міської ради №5756 від 17 вересня 2015 р Борисенко Олександру Олеговичу було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Рівне ».