Правоохоронні органи протидіють незаконним операціям із бурштином на території Рівненської області.

Так, працівниками Рівне нської місцевої прокуратури, Рівне нського районного відділення поліції Рівне нського ВП ГУНП в Рівне нській області та управління захисту економіки в Рівне нській області ДЗЕ НП України 23.01.2017 виявлено та вилучено у с. Олександрія Рівне нського району каміння бурштину вагою майже 50 кг, яке перевозив у двох мішках 35-річний житель с.Хотинь Березнівського району.

Нині вартість вилученого бурштину встановлюється. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.198 КК України (придбання, зберігання, завідомо одержаного злочинним шляхом майна).

Рівне нською місцевою прокуратурою спільно з іншими правоохоронними органами проводяться подальші слідчі дії з метою документування протиправної діяльності осіб, пов’язаної із незаконним видобутком та переміщенням бурштину.

Довідково: санкція статті передбачає відповідальність у вигляді арешту строком до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

За матеріалами Рівне нської місцевої прокуратури.

pic