Уже вкотре прийшли на сесію Рівнеради мешканці гуртожитку по Небесної сотні, 6а.

Нагадаємо, мешканці гуртожитку на вулиці Небесної сотні, 6а бояться, що опиняться на вулиці. Їх будинок хочуть визнати аварійним і відремонтувати, виселивши людей. Та люди повстали, домоглися іще однієї експертизи і просять дозволити приватизувати свої кімнати.

Аби їх підтримали, люди пішли у гості до членів міськвиконкому.

І це подіяло - виконком не прийняв рішення про визнання гуртожитку аварійним.

Тепер же на сесію Рівне ради винесли відразу два проекти рішення щодо гуртожитку на Небесної сотні, 6а. Один передбачає делегувати право підпису на дозволі на приватизацію депутату Роману Стасюку, інший - фактично дозволити людям приватизувати свої помешкання не зважаючи на технічний стан будівлі.

- Все, що робиться навколо цього гуртожитку - незаконне і робиться під вашим тиском, - звернувся до мешканців гуртожитку міський голова Рівного Володимир Хомко. - Я знімаю з себе відповідальність і голосувати не буду. Іду у відпустку на тиждень - робіть, що хочете.

Депутати пішли на перерву. Говорили і радилися довго. Врешті у новому проекті рішення пропонують: вивести гуртожиток з маневрового фонду, надавши можливість приватизувати мешканцям кімнати, провести капремонт - реконструкцію будівлі за кошти міського бюджету, забезпечити мешканців житлом на час ремонту, а також гарантувати повернення мешканців у їх кімнати після ремонту. Окрім того, пропонують прописати конкретні прізвища жильців, а ремонт провести максимум за півтора роки.

Та мешканці стоять на своєму: "Ми не хочемо виселятися зі своїх кімнат".

Депутати голосують і рішення, яке обговорювали майже годину - не підтримали.

Натомість більшістю голосів підтримують проект рішення про надання дозволу на приватизацію осель. Хоч, як чиновники і не переконували, що тепер їх чекатимуть численні судові засідання, люди залишились задоволені.

"Слідкуйте за нашими судовими походами," - сказали, виходячи з зали.