Напад з пограбуванням на чоловіка та жінку у Рівному двоє місцевих молодиків скоїли ще у 2015 році. Одного з них вже засудили, а іншого — втікача, розшукали у Хмельницькій області та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Кримінальна подія розгорталася ще у середині липня 2015 року. 53-річний рівнянин уранці йшов на роботу, коли зустрів на вулиці Соборна свою знайому 58-річну місцеву жительку. Тож, аби поговорити про життя, присіли на лавку поблизу зупинки громадського транспорту. У цей час повз проходили троє молодиків, двоє з яких скоїли на них напад. Розпиливши в обличчя сльозогінний газ, грабіжники відібрали у чоловіка мобільний телефон, 400 гривень, а у жінки – сумочку, в якій знаходились грошові кошти в сумі 2700 грн, два срібні ланцюжки та хрестик, наручний годинник та два мобільні телефони.

Працівники карного розшуку Рівне нського відділу поліції оперативно встановили особи зловмисників та доставили їх до поліції.

Ними виявилися 17-ти, 18-ти та 21-річні рівняни, які уранці, повертаючись напідпитку із місцевого розважального закладу, звернули увагу на чоловіка та жінку, які сиділи на лавці. Старший із компанії запропонував їх пограбувати, адже при собі мав газовий балончик. 18-річний рівнянин відмовився брати участь у задумі, мотивуючи це тим, що щойно повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння серії крадіжок. Не бажаючи повертатись туди назад, одразу пішов додому.

Двоє ж інших товаришів реалізували свій план, утім, уже за кілька днів були викриті оперативниками. Зловмисники, які на той час вже відбули покарання у місцях позбавлення волі за скоєння майнових злочинів, зізналися у вчиненому нападі.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 186 (грабіж поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України обом зловмисникам повідомили про підозру у скоєнні злочину, — повідомив начальник Рівне нського відділу поліції Василь Зелінський. — Молодшому грабіжнику суд обрав міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання. Старший, 21-річний рівнянин, намагаючись уникнути покарання, почав переховуватись від органів досудового розслідування, тож його було оголошено у розшук».

Днями рівненські оперативники встановили місце знаходження грабіжника. Поліцейські розшукали його в одному із сіл Хмельницької області, де, з його слів, проживав у сестри.

Слідчі Рівне нського відділу звернулись до суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу для втікача у виді тримання під вартою. Таке рішення суд задовольнив повністю, тож молодика помістили в ізолятор тимчасового тримання Рівного. Саме у його стінах зловмисник чекатиме на свій черговий строк за ґратами. Відносно молодшого нападника суд вже виніс вирок і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки шість місяців.



pic

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.