Рівне – затишне та багате на історичні пам’ятки місто, яке завжди радо зустрічає гостей. Іноземців на вулицях якого стає все більше і більше: туризм приваблює гостей з усього світу, багато хто вступає до нас на навчання та просто приїздить в гості до друзів. Куди піти і що подивитись іноземцям у Рівному дізнавались наші журналісти.

Оксана (27 років, офіс-менеджер):

- Я доволі часто бачу на вулицях міста іноземців, але якби це був хтось із моїх знайомих, то повела б до пам’ятнику Марії Несвицькій та Покровського собору. Мені здається це самі визначні місця нашого міста. Ну і звичайно до драматичного театру або кінотеатру. Хоча дивлячись з якої він країни. Можна ще в зоопарк але зараз холодно.

Володимир (36 років, підприємець):

- Як на мене, то в нашому місті немає особливо цікавих місць для іноземців. Ну зараз на каток можна, а літом на лебединку. А ще можна сходити в квест кімнату. Дуже цікаве та надзвичайне місце. Недавно приїжджав брат з Житомира, водив його в наш тераріум. Йому сподобалось, може іноземцям теж було б цікаво. Там знання мови не обов’язкове. Ну є ще пам’ятників багато. Я б показав Несвицької і Уласа Самчука. Ще можна в музей піти.

Тетяна (26 років, художній керівник танцювального колективу):

- На мою думку, одним із цікавих місць для іноземців є "Музей бурштину”. Краса цього каменю обов'язково здивує, і це один із наших символів. Ще незвичним буде екскурсія до Зоопарку, а саме - нічна. Ніколи на ній не була, але думаю, що вона варта уваги. "Лебединка" - місце, де можна відпочити, випити кави, насолодитися видами як "Кованої алеї", так і озером в самому серці міста.І на завершення, іноземець захоче пофотографуватися у "Тунелі кохання".

Також ми поспілкувались з іноземцем, який приїхав на різдвяні канікули до друзів, у Рівне . Друзі Яна, китайця за національністю кажуть, що насправді, для іноземця є дуже мало місць, куди він пішов би з задоволенням. А взимку кількіcть місць зменшується в декілька разів.



pic

Він поділився своїми враженнями з нами.

- Я побував в музеї бурштину, мені дуже сподобалось, раджу всім його відвідати, на мою думку це родзинка цього регіону, мені не було особливо цікаво відвідувати краєзнавчий музей міста Рівного, ні театру ні кінотеатру, адже я нічого не розумію, та ще я б радив відвідати рівненський органний зал, мені подобається мелодія цього інструменту, – сказав Ян.