Аби попередити та зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод, міжнародні дороги державного значення нині у посиленому режимі патрулюють поліцейські управління превентивної діяльності області. 20 січня під час відпрацювання траси «Київ-Чоп» було зафіксовно чотири ДТП, супутньою причиною яких став неналежний стан дорожнього покриття.

Попри суцільну ожеледицю та погіршення погодних умов, у Дубенському районі дорожні служби розпочали свою роботу лише після звернення до них поліції. Відтак, на 356 кілометрі дороги «Київ-Чоп» водій автомобіля «Ford» не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Водій та пасажир не постраждали.



pic

За кілька кілометрів знову сталося ДТП за участі автомобілів «Mercedes Sprinter» та «Volkswagen Caravelle». Попри гальмування водія, через слизьку дорогу уникнути зіткнення не вдалося. Автомобілі зазнали механічних пошкоджень.



pic

Поблизу Тараканова мікроавтобус із сімома пасажирами злетів у кювет через ожеледицю. Поліцейські винесли постанову на дорожників за частиною 4 статті 140 КУпАП.



pic

За деякий час працівники управління превентивної діяльності стали свідками ДТП, у якому автомобіль Reno занесло на повороті, в результаті чого легковик перекинувся. Правоохоронці допомогли місцевому водієві дістати фургон із кювету.



pic

За кожним із цих фактів поліцейські зверталися на гарячу лінію автомобільних доріг, після чого тільки автошляхи почали посипати. Тож у результаті на Дубенську дорожню експлуатаційну дільницю філії ДП «Рівне нський облавтодор» винесено ще одну постанову за частиною 1 статті 140 КУпАП.



pic

Варто зауважити, що з початку року у Рівне нській області зареєстровано 33 дорожньо-транспортні пригоди із постраждалими. У них загинуло троє людей, а 48 осіб були травмовані. Найбільш аварійними за показниками залишається Рівне та автодорога «Київ-Чоп».

Поліція Рівне нщини звертається до водіїв та жителів області з проханням повідомляти на спецлінію «102» про факти неналежного утримання міжнародних автомобільних доріг державного значення для ефективного реагування та вжиття заходів щодо усунення недоліків, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.