Лікар у білому халаті, специфічний "аромат" у стоматологічній клініці та крики дітей за дверима...Такі реалії може зустріти дитина, коли йде лікувати зуби. (*Як зламати "систему" страху від лікування та подружити стоматолога і малюка - читайте далі.*)

Покоління, котре найбільше боялося стоматологів та їхніх "древніх" методів вже виросло, часи 80-90хх. років минули. З'явилися новітні методи та засоби, апаратура, лікарі нарешті. Лікування без уколу теперішньому поколінню навіть не уявити, що вже казати про "старовинні" бормашини, котрі мли аромат мастила та гуділи на весь поверх стоматполіклініки.



pic Перебороти страх перед лікарем легко, оскільки нині майже всі процедури можна провести безболісно і він вже не буде ототожнюватися із неприємними відчуттями.

Та які б не були чудо уколи, гелі чи спреї насамперед багато чого залежить від батьків та їх розмов із малюком. Вони повинні проговорити все із дитиною, налаштувати, пояснити - як дитина сидітиме, як тримати ротик, що саме лікар робитиме. Людина у білому халаті повинна поставати, наче герой-рятівник зубчиків.



pic Не варто казати дитині, що "буде трішки боляче", "потерпи трохи", "поболить і перестане". Таким чином ви наперед налаштовуєте малюка на те, що буде боляче, некомфортно та неприємно.



pic Перебуваючи в кабінеті лікаря дорослі не повинні нервувати, плакати та шкодувати дитину. Все це відображається на стані малюка. Поводьтеся стримано, слухайте всі настанови лікаря та не втручайтеся у діалог стоматолога та вашого чада. І всіляко підтримуйте та винагороджуйте вашого сміливця вже після процедур.

Будьте здорові!