(*21 січня у всьому світі відзначають таке хороше та тепле свято - День обіймів.*)

За вікном січень і холоднеча та так хочеться тепла. Звичайно, чай і плед можуть допомогти в ситуації, що склалася, але тепло людських обіймів навряд чи щось замінить. І не потрібно. Обнімаємося, друзі, адже сьогодні Всесвітній день обіймів!

День обіймів виник трохи дивно. За однією з версій молода людина на ім'я Хуан в середині 70-х років прилетів до Сіднея, а так як у нього була не найкраща пора в житті, і в Сіднеї його ніхто не зустрічав, йому стало сумно.

Він написав плакат з написом «Обійми безкоштовно» і встав з ним біля будівлі аеропорту. Спочатку люди дивувалися, але потім до нього підійшла жінка і сказала, що залишилася одна і їй дуже треба щоб її хто-небудь обійняв.

Цей момент дав початок руху обіймів в Австралії, а потім традиція перекинулася і в Європу.

Вважається, що в цей день 21 січня можна обіймати абсолютно незнайомих людей, обмінюючись з ними душевним теплом.

Існують і «наукові» обгрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону - окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

Хоч для обіймів і не потрібен спеціальний день, але все-таки дуже приємно, що він є! І, що ми можемо будь-кого просто так!

Поспішайте обійнятися! Адже нам сьогодні під силу навіть осягнути неосяжне!

https://www.online.ua/