Прокуратурою Рівненської області у стислі строки завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника одного із управлінь Головного управління Національної поліції в Рівненській області у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди особою, що займає відповідальне становище).

Обвинувальний акт стосовно посадовця правоохоронного органу скеровано до Рівне нського міського суду для розгляду. Встановлено, що підполковник поліції вимагав від керівника комунального закладу неправомірну вигоду в сумі 3 тис грн за проведення перевірок працівників на предмет наявності у них судимостей та видачу останнім відповідних довідок. Одразу після передачі 28.11.2016 коштів правоохоронцю його було затримано, а гроші - вилучено.

Наразі цей працівник поліції відсторонений від посади та йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.