Сьогодні депресії і порушення настрою вважаються найбільш руйнівними проблемами зі здоров'ям. Якщо ви страждаєте від депресії або частою зміною настрою, у вас може бути дефіцит однієї з цінних речовин, перерахованих нижче.

Дослідники виявили, що багато людей відчувають нестачу не одного елемента живлення, а відразу декількох, що ще більше підсилює симптоми.

Дефіцит здорового харчування

Нездорова їжа - це наповнена цукром їжа, газовані напої і оброблені харчові продукти. А чи не забуваєте ви поснідати? Якщо ви страждаєте від депресій або розладів настрою, заведіть харчовий щоденник і щодня записуйте в нього все, що ви їсте. При цьому ви обов'язково зможете відповісти собі на всі питання щодо проблем зі здоров'ям. Ваш продуктовий кошик і вміст холодильника розкажуть про це більш ніж достатньо. Приходячи за покупками для всієї родини в магазин, споживачі часто наповнюють свій візок готовими пластівцями, чіпсами, солодощами, газованими напоями, напівфабрикатами і обробленими харчовими продуктами. У переліку покупок середньостатистичного європейця практично немає свіжих овочів або фруктів. Ось чому багато хто стикається з ожирінням, психічними розладами і цукровим діабетом. Тому перестаньте їсти нездорову їжу.

Недолік Омега-3 жирів

Вони знаходяться в таких продуктах, як риба і льняне масло. Дефіцит Омега-3 жирних кислот або дисбаланс між Омега-3 і Омега-6 жирами може бути одним з факторів, що сприяють депресії. Омега-3 жири важливі для функцій мозку і визначення вашого ставлення до життя. Вони також допомагають людям, що страждають від запалення і болю. Дослідники виявили, що багато пацієнтів з депресією і розладами настрою відчувають дефіцит Омега-3 жирних кислот. Важливо, щоб куплений вами риб'ячий жир піддавався холодній обробці і був перевірений на наявність важких металів і інших забруднень. Обов'язково читайте все, що написано на етикетці.

Дефіцит вітаміну D

Цей вітамін важливий для здоров'я імунної системи, кісток і мозку. Сонячне світло є найбагатшим джерелом природного вітаміну D. Було з'ясовано, що його дефіцит часто діагностується у пацієнтів з депресією і панічними розладами. Згідно з результатами досліджень, пацієнти, які відчувають нестачу вітаміну D, схильні до вищого ризику розвитку депресії в подальшому житті. В особливій групі ризику - люди похилого віку і ті, хто протягом багатьох годин працюють в офісах. Вийдіть на сонце. Прогуляйтеся під час обідньої перерви або пограйте з собакою. Відпочиньте разом з дітьми від комп'ютерів і телебачення. Просто покиньте будинок і трохи побудьте на сонці. Тільки не перестарайтеся, якщо ви чутливі до сонячного світла. Перегинати палицю теж не дуже добре.

Нестача вітамінів групи B

Існує багато досліджень, які доводять зв'язок між гіповітамінозом B і розладами настрою, включаючи депресію. Замість таблеток віддайте перевагу гелевим капсул, що містять не менше 25 мг кожного з різних B-вітамінів, що входять в рецептуру.

Дефіцит цинку, фолієвої кислоти, хрому та заліза

У пацієнтів з депресією часто зустрічаються дефіцити багатьох поживних речовин, включаючи ці. Сучасна їжа, на жаль, небагата мінералами і мікроелементами.

Нестача йоду

Цей елемент потрібен для правильного функціонування щитовидки, яка є складовою ендокринної системи та однією з найважливіших залоз людського тіла. Вона впливає на всі його функції, включаючи регуляцію температури, підтримка хорошого імунітету і забезпечення належного функціонування мозку. Йод присутній у таких продуктах, як картопля, журавлина, водорості (келп, Арам, хізікі, комбу і вакаме). Одного разу йододефіцит населення вже був переможений за допомогою збагачення солі цим елементом, але сьогодні нестача йоду знову стає проблемою. Солоні чіпси, оброблені харчові продукти і фастфуд не містять йодовану сіль.

Дефіцит амінокислот

Існує 9 незамінних амінокислот, які не можуть бути виготовлені нашим тілом. Ви повинні постачати їх організму, вживаючи якісні продукти харчування. Амінокислоти знаходяться в м'ясі, яйцях, рибі, крупах, насінні і горіхах. Щоб забезпечити організм всіма амінокислотами, необхідними йому для здоров'я, потрібно харчуватися різноманітно. Чи не кожен продукт харчування містить всі дев'ять амінокислот. З їх рослинних джерел можна назвати листя морінгі олійної.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ