(*Часто нам здається, що кожного дня відбувається одне й те саме. І така рутина дуже набридає, псує настрій та робить нас нещасними. Проте, щоб такого не сталося ми самі можемо зробити звичайний день святом.*)

Ось декілька порад, як зробити свій день радісним та незвичайним.

1. Виділіть час для улюбленого заняття. Неважливо чи це заняття спортом, чи це малювання,танці, вишивка чи в'язання, щоб це не було, пам'ятайте, що хобі допомагає відпочити, піднімає настрій та відкидає проблеми на задній план.

2. Проведіть час з сім'єю або друзями. Наприклад, відвідайте театр, сходіть в кіно або на ковзанку, боулінг або ж просто згадайте дитинство та посковзайтеся з гірки - хороші та веселі емоції гарантовано!

3. Вчіться радіти кожному дню. Знаходьте щодня мінімум три радісних моменти або події. Намагайтеся побачити в кожній події хоч яку - небудь позитивну частину, навіть якщо з першого погляду там її немає.

4. Краса врятує світ. Так і з людьми. Кожного дня шукайте гарні думки, красиві фрази, спостерігайте за красивими пейзажами, красивими людьми навколо вас, а для тих хто полюбляє красиві речі - побалуйте себе і купіть щось нове. Побачте, наскільки наповнений красою світ. Краса завжди всередині нас і відгукується вона теплою радістю.

5. Припиніть себе жаліти. Не потрібно говорити і навіть думати, що ви такий нещасний, тому що життя - це суцільна туга. Зрозумійте і твердо закріпіть, що ваше життя - у ваших руках і ніхто крім вас за нього не відповідає. А значить, і свята в ньому організовувати - теж ваш обов'язок.

6. Ще один спосіб зробити свій день веселішим. Тут на допомогу прийдуть звичайні побутові речі, на які ми зазвичай не звертаємо уваги. Наклейте по квартирі різнокольорові стікери з побажаннями та компліментами для себе-коханого. Наприклад: «Вдалого дня!», «Ти зможеш це зробити!», «Ти сьогодні виглядаєш як ніколи!», «Дивись на життя веселіше!», «І з цим впораєшся». Такі записки неодмінно піднімуть вам настрій з ранку та і ввечері, коли повернетесь додому.

7. Порадуйте себе чимось смачненьким. Приготуйте щось незвичайне на вечерю, дістаньте красиву скатертину, посуд та перетворіть 0звичайний вечір на свято. Навіть сніданок може підняти настрій - зробіть звичайну яєчню, але намалюйте на ній кетчупом або іншим соусом смайлик.

8. Насолодіться музикою або танцями. Увімкніть запальні пісні, підспівуйте і танцюйте так як вам хочеться. Танець - хороший засіб для підняття настрою. Та й зарядка - дуже корисна річ.

9. Зробіть щось вперше. Це дає Вам можливість отримати нові емоції та враження. Можливо, одне з нових занять стане вашим хобі.

10. Живіть сьогоденням та будьте оптимістами. Намагайтеся не озиратися в минуле, а якщо і озирається, то згадуйте лише радісні моменти. Робіть висновки з Ваших невдач і більше не повторюйте їх в майбутньому. Ставте нові цілі і досягайте їх. Не забувайте, що Ви живете прямо зараз, а вчорашній день - вже пройдений етап, який ніяк не можна змінити. Про вчорашній день можна тільки згадувати.

І пам'ятайте, головне що ви можете зробити для того, щоб звичайний день став для вас святом - це не забувати про те, що життя нам дається лише один раз. І витрачати його на поганий настрій і рутину ми просто не маємо права. І тоді ви зрозумієте і помітите, що святкових днів у вашому житті стане значно більше.