Взуття це не лише краса та естетика, а в першу чергу - здоров'я. І від того наскільки добре воно підібране й буде залежати стан здоров'я малюка. (*Як правильно підібрати такий аксесуар - читайте далі.*)

Чимало ортопедів висловлюють позитивні думки стосовно в'язаного або ж тканинного першого взуття. Поки дитина переважно повзає - таке взуття найкраще. Для перший місяців життя не варто купувати взуття із жорсткими шнурівками, твердими боковими сторонами і т.п. Ступні дитини не повинні надто стискатися, на шкірі не повинно залишатися слідів від носіння взуття.



pic

Перше взуття підбирається згідно з віком і в жодному разі не "на виріст".

Коли дитина починає ставати на ніжки - варто придбати перші черевички. Взуття повинне закривати стопу. Якщо ж це літня пора - обирайте взуття із ремінцями, котрі триматимуть ступню та фіксуватимуть її при рухах. Також захищеними повинні бути пальчики малюка.

Перше взуття повинно мати високу п'яту, щоб кісточка гомілкостопу була закритою та зафіксованою. Це попередить вивихи.

Взуття повинно бути виготовлене із натуральним матеріалів, без синтетики. Ніжка повинна "дихати" та не запрівати.

pic Підошва грає не меншу роль, вона повинна бути твердою, але при цьому легко згинатися та не завдавати незручностей при ходьбі дитини.

Попри перестороги батьків - невеличкий каблучок у першому взутті потрібен! Саме завдяки йому правильно сформується внутрішній поздовжній звід стопи малюка. Квадратна форма, широкий із висотою каблучка - 0,5 см.



pic

Правильно визначаємо розмір стопи

Поставте ніжку малюка на листок картону або паперу та обведіть. Візьміть лінійку та виміряйте відстань від п'яточки до найбільш виступаючого пальця. Це і буде вашим розміром ніжки.

Для зручності вибору взуття можна вирізати трафарет ніжки та його носити із собою і при потребі використати у взуттєвому магазині. Запас по довджині для літнього взуття повинен бути 0,5-1,0 см., для зимового - до 1,5 см.

pic

Якість та зручність - найперші переваги для здорових ніжок малюків!