Вони не сховалися, взяли у руки зброю і пішли захищати рідну землю. Їх називають «кіборгами», бо вистояли у Донецькому аеропорті. Через два роки після найзапекліших боїв за летовище, їх голос відразу сідає, щойно чують тему розмови. Бо пам’ятають надто добре. А ще переосмислили події тих днів. Як – у циклі інтерв’ю "Рівняни-"кіборги" - 2 роки після аеропорту.

Федір Мисюра, начальник управління інфраструктури та промисловості Рівне нської облдержадміністрації:

Аеропорт для мене – це символ незламності всіх українських воїнів, бо він увійшов вже в світову історію війни, як об’єкт найбільшої оборони. Навіть славетний Сталінград у Другій світовій війні тримався не так довго, як Донецький аеропорт - 242 дні. Тому – він символ незламності.



pic

Там загинули мої друзі, які стали мені рідними і близькими, з якими я їв однією ложкою, спав поряд у спальнику. Тому він надзвичайно важливий.



pic

Підтримуємо зв’язки. Днями приходили два мої бійця. Одного з них я змінив на ротації в аеропорту: я заїхав, він виїхав. Всі знають, що я з великою повагою ставлюся до АТОвців, двері для них завжди відкриті, особливо для тих, з ким служив. Навіть у кабінеті є дошка пам’яті бійців 9-ї роти, які в тому числі загинули захищаючи Донецький аеропорт.



pic

Відходити з аеропорту наказу не було. А ми не мали права не виконувати наказ.



pic

Ми дратували наших опонентів, тим, що вони не можуть його взяти.



pic

Це був доказ для всіх: ніколи не треба ламатися. Через нашу силу волі, через наше братерство і бажання до перемоги перемога все одно буде нашою. Це став символ незламності Збройних сил України.



pic

Читайте також:

Донецький аеропорт: 242 дні оборони [ФОТО І ВІДЕО ХРОНІКА ПРОТИСТОЯНЬ]

У Донецькому аеропорту поранили кіборга-чиновника з Рівного

Чому потрібно захищати територіальну цілісність України на Донбасі - знає рівненський кіборг [ВІДЕО]

Рівне нський "кіборг" очолить обласне управління інфраструктури та промисловості [ВІДЕО]

Рівне нський "кіборг" Федір Мисюра: "Я відчуваю всі ті болючі місця, але жити треба" [ІНТЕРВ'Ю]

Як живе головний транспортник області, який захищав Донецький аеропорт? [ВІДЕО]