Посадовці прагнуть змінити сам механізм організації оздоровлення пільгових категорій. Хочуть, аби батьки чи опікуни дитини самостійно обирали відповідний заклад.

Раніше, як відомо, це відбувалось через довготривалі тендери. В них вигравали заклади, які встановлювали низьку ціну путівки, і в результаті послуги були менш якісні.

"Часткову або повну оплату вартості путівки планують здійснювати за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у вигляді адресної грошової допомоги. А для її реалізації потрібно буде заключити трьохсторонню угоду між батьками, дитячим закладом та Рівне нським обласним центром з організації оздоровлення та формування здорового способу дітей та молоді", - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Цьогорічна закупівлю путівок на оздоровлення дітей пільгових категорій з обласного бюджету планують спрямувати 6 мільйонів гривень - на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Нагадаємо, минулоріч на ці потреби було виділено 4,5 мільйонів гривень.

Таким чином в Рівне нській ОДА очікують, що участь батьків в організації оздоровчого процесу дітей створить конкуренцію серед оздоровчих закладів. Також це забезпечить економію обласних коштів, ефективність і прозорість на всіх стадіях даного процесу.

Інформує прес-служба Рівне нська ОДА.