За радянських часів робочі на заводах часто з неприязню ставилися до різного роду стахановців і передовиків виробництва. Ні, не тому, що ті були “не як всі”, або виділялися із “загальної маси”. Все набагато прозаїчніше. Існували певні норми виробітку, і нормувальники, які бачили, що хтось стабільно перевиконує норму на 150-200 відсотків, могли зробити висновок, що норма вироблення занижена. І спокійно збільшити цю норму вже для всіх. За ті ж гроші. Але цю історію ми нагадуємо швидше як анекдот, хоча і з натяком, а по суті питання варто сказати наступне.

Коли складається план роботи на день, краще планувати обсяг роботи не “по максимуму”, а трохи менше. Цим досягається дві мети. По-перше, залишається резерв часу на різного роду випадковості і несподівані затримки, що дозволить працювати спокійніше, без напруги. І по-друге, що, мабуть, важливіше, після виконання всіх запланованих справ у вас швидше за все залишиться відчуття, що ви могли б зробити ще, більш того, не проти зробити ще.

Ось цей момент ключовий: коли не виникає відраза до роботи через те, що її потрібно зробити дуже багато. Вона займає під зав’язку увесь виділений час і все одно нічого не встигаєш. Якщо ж планувати з запасом, робити трохи менше, ніж можеш і навіть не дозволяти собі “перевиконувати норму” – ось в цьому випадку у вас постійно буде відчуття впевненості в своїх силах, бажання вже завтра повернутися до роботи (і знову зробити її трохи менше) .

Як не дивно, при такому підході загальний обсяг фактично виконаних завдань може виявитися більше, ніж в тому випадку, коли ви працюєте через силу цілодобово безперервно, заливаючи втому чашками кави, а потім звалюючись без сил якийсь час не робите взагалі нічого від втоми і відрази до роботи.

Ось цю нерегулярність, надмірність і “вкалування до посиніння” з наступними тривалими спробами відновити сили варто прибрати зі свого життя назавжди. А якщо це вже сталося варто себе порадувати, побалувати. Наприклад парфумами, як на сайті парфюмерия Reni оптом чи чимось іншим, чого вам давно хотілося.

Джерело: http://superova.com