Депутати Верховної Ради України прийняли закон про запровадження єдиного електронного квитка для проїзду в громадському транспорті.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав депутат Роман Семенуха:

«Перший день в Верховній Раді й перший важливий реформаторський закон про запровадження єдиного електронного квитка для проїзду в міському транспорті прийнято!! 264 за!»

Рівне нські активісти тепер нагадують міському голові Володимиру Хомку, що тепер доведеться запроваджувати, а не скаже, що «закон забороняє».

Нагадаємо, у Рівному розмови про запровадження єдиного електронного квитка в громадському транспорті розпочалися ще кілька років тому. Свого часу навіть уклали договір із корейською компанією, яка мала запроваджувати єдиний квиток у громадському транспорті Рівного. Та поки що не склалося. Чиновники та міський голова все списували на законодавство. Однак активісти запевняли, що було б бажання - знайшлися б і шляхи вирішення проблеми. Адже, наприклад, у сусідньому Житомирі цьогоріч з'являться перші електронні квитки.

Хочуть цього і чимало рівнян. Так, нещодавно на сайті міськради мешканці підтримали петицію щодо запровадження е-квитка у транспорті. Тепер немає і законодавчих перешкод цьому.