Для вирощування помідорів на підвіконні підійдуть низькорослі або карликові сорти, наприклад, «Дубок» або «Маленька флорида». Плоди у них невеликі, але смак від цього нітрохи не гірший.

Для посіву насіння візьміть звичайні пластикові стаканчики, бажано прозорі.

Стаканчики з насінням накрийте поліетиленом і помістіть у тепле місце (25-30 °С). Приблизно через 3-4 дні з'являться сходи, і склянки можна буде перенести на підвіконня з встановленим додатковим освітленням. Найкраще – на південній стороні.

Поливати краще грушею, встромляючи її між грунтом і стінкою склянки. Таким чином ви не розмиєте грунт і не перезволожите верхній шар.

Через майже місяць розсада зміцніє, і тоді можете сміливо пересаджувати її у великі ємності.

Грунт для вирощування помідорів на підвіконні повинен включати в себе торф, пісок, перегній і дернову землю (все в рівних частинах).

На дно горщика покладіть шар керамзиту, потім шар піску в 2 см, посередині встановіть рослину і обсипте її землею до сім'ядольних листочків.

Раз на 10 днів підгодовуйте рослини мінеральними або органічними (гній, зола) добривами. Штучне запилення томатам не потрібно, але можна кілька разів на тиждень постукувати по стеблу для струсу квіткових кистей.

Джерело