Мешканців гуртожитку, що на вулиці Небесної сотні, 6а у Рівному таки хочуть виселити з їх помешкань.

Це передбачається проектом рішення Рівне нського міськвиконкому “Про затвердження акту технічного стану”. Виселять чи ні — вирішуватимуть під час засідання виконавчого комітету 17 січня.

Самі ж мешканці мають намір пікетувати засідання і вимагати від чиновників все ж дозволити приватизувати їх житло та не виселяти 35 сімей взимку на вулицю.

- Ми вважаємо таке рішення незаконним, адже чиновники не врахували результати незалежної експертизи стану будівлі, ініціаторами проведення якої ми були. Більше того, 24 січня на засіданні сесії міськради мали прийняти рішення, яким би дозволили приватизувати наші кімнати. Якщо ж виконком попередньо прийме протилежне рішення, то зрозуміло, що ніхто не дозволить вже приватизувати кімнати. Більше того, за неофіційною інформацією, вже є людина, яка хоче викупити наш гуртожиток під комерційну нерухомість. Тому ми будемо пікетувати роботу виконкому та вимагати чиновників нас почути. Зрозуміло, що нерухомість у центрі міста — це “ласий шматок” і можливість заробити, але ж що робити 35 сім'ям, яким нікуди пересилитися? - коментує мешканка гуртожитку Юлія Кожома.

Тим часом, на сайті міськради в грудні було оприлюднено відразу два проекти рішення, якими передбачається надати дозвіл на приватизацію житла мешканцям скандального гуртожитку.

Так, проектом рішення “Про внесення змін до рішення Рівне нської міської ради від 24.11.2016 № 1916 "Про виведення з маневрового житлового фонду кімнат у гуртожитку за адресою м. Рівне , вул. Небесної сотні, 6-А, надання дозволу на їх приватизацію та внесення зміни до рішення Рівне нської міської ради від 27.10.2016 № 1744" пропонується:

1. Внести зміни до рішення Рівне нської міської ради від 24.11.2016 № 1916 "Про виведення з маневрового житлового фонду кімнат у гуртожитку за адресою м. Рівне , вул. Небесної сотні, 6-А, надання дозволу на їх приватизацію та внесення зміни до рішення Рівне нської міської ради від 27.10.2016 № 1744", скасувавши пункт 4 цього рішення.

2. Зобов’язати управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівне нської міської ради не чинити перешкоди у приватизації житлових кімнат мешканцями гуртожитку на вул. Небесної сотні, 6-А в місті Рівному.

Іншим ж проектом рішення “Про приватизацію гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6-А” передбачається наступне:

1. Визначити Рівне нську міську раду органом приватизації гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6-А.

2. Доручити Комунальному підприємству «Рівне нське міське бюро технічної інвентаризації» за зверненнями мешканців, які на законних підставах зареєстровані і проживають в гуртожитку коридорного типу на вулиці Небесної Сотні, 6-А, оформити документи на приватизацію з підготовкою відповідного рішення Рівне нської міської ради.

3. Уповноважити депутата Рівне нської міської ради Стасюка Романа Павловича на підписання свідоцтв про право власності на кімнати у вказаному гуртожитку.

Останній пункт депутати включили тому, що міський голова Рівного Володимир Хомко навідріз відмовився підписувати свідоцтва про право власності на кімнати у вказаному гуртожитку. Мовляв, боїться, що це “кримінал”.

Мешканці ж нагадують, що в Рівному не лише їх гуртожиток у такому стані, а й чимало багатоповерхівок його "однолітків". Чомусь з них мешканців не виселяють, дивуються люди.

Нагадаємо, конфлікт мешканців гуртожитку та місцевої влади триває вже більше, ніж півроку. Все розпочалося з того, що мешканців хотіли пересилити в інший гуртожиток, начебто, для того, щоб зробити капітальний ремонт будівлі, де вони проживають. Втім впевненості в тому, що люди повернуться до своїх помешкань не було й у самих чиновників, мовляв, ніхто не дає гарантії, що гуртожиток можна буде відремонтувати. Мешканці ж переконані, що їх просто хочуть виселити, а будівлю продати для комерційних цілей. Нагадують, що так сталося і з сусідньою будівлею — колишнім кінотеатром “Партизан”. Нині ж на його місці — торговий центр.

pic