Не всі секрети зі схуднення однаково корисні. Одному підходять поради і рекомендації з Інтернету, інший же не може схуднути, що б не пробував! Подивіться тут ТОП-10 порад, на які не варто витрачати час.

Не секрет, що зовсім не всі поради зі схуднення корисні. Ось десять тому прикладів.

1. Не їсти жири

Все залежить від виду жирів. Наприклад, ті, які містяться у фаст-фуді і напівфабрикатах і справді сприяють набиранню ваги. А ось жири в рибі, горіхах, авокадо, птаху і другом пісному м'ясі - це, навпаки, дуже навіть корисна їжа.

2. Їсти 1/2/3 рази на день

Їж не менше три-п'ять раз на день, але тільки коли відчуваєш голод. При цьому намагайся їсти невеликими порціями, щоб не переїдати.

3. Ніяких перекушувань

Навпаки - якщо зголодніла, переконайся, що у тебе з собою є яке-небудь перекушування. Адже голод свідчить про те, що твоє тіло потребує більшої кількості енергії. Але, звичайно, намагайся вибирати тільки здорові закуски - жменю горіхів, склянку натурального йогурту, яблуко або подібне.

4. Рахувати калорії

Не усі калорії однакові - і 100 ккал торта подіють на твій організм зовсім не так, як 100 ккал яблук. Тому треба не калорійність продуктів підраховувати, а вміст в них білків, жирів і вуглеводів.

5. Відмовитися від вуглеводів у будь-якому вигляді

Знову ж таки, наш організм потребує як і білки, так і у вуглеводи з жирами.

6. Спорт на порожній шлунок

Ця помилка свідчить, що якщо займатися на порожній шлунок, то можна спалити більше калорій. Це неправда. Тренування на порожній шлунок ніяк не пов'язані з кількістю спалюваних калорій.

7. Їсти кожні дві години, щоб прискорити обмін речовин

Насправді метаболізм не сповільниться навіть якщо їсти кожних 6-8 годин. А ось занадто часте харчування сприяє збільшенню місткості шлунку, тим самим провокуючи більший апетит.

8. Ніяких солодощів і борошняного

Щоб схуднути, зовсім необов'язково відмовлятися від піци і улюбленого шоколаду. Просто намагайся ними не зловживати і не їсти щодня.

9. Обмежити споживання калорій

Дуже шкідлива порада, оскільки провокує зворотну реакцію організму: якщо споживати занадто мало калорії, тіло почне економити енергію і метаболізм сповільниться.

10. Солодкі фрукти - прямий шлях до зайвої ваги

Так, багато фруктів і справді багаті цукром - але також вони містять велику кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. Крім того, вони покращують травлення.

Ці прості рекомендації допоможуть тобі швидко визначитися і вибрати відповідну дієту. Худніть легко і швидко! Харчуйтеся правильно і приділяйте увагу спорту!

Джерело: TerraWoman.UA