З 16 січня розпочнеться навчання рибних патрульних з Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської та Харківської областей.

- Йде мова про Управління, що вже готові до запуску, в яких призначено керівників рибного патруля та рибоохоронні патрульні пройшли конкурсний відбір, - наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Керівники рибного патруля, заступники керівників та рибні патрульні вивчатимуть теоретичні основи та вдосконалюватимуть практичні навички з охорони водних біоресурсів. Навчання та координація буде здійснюватися по принципу рибоохоронного патруля Київщини.

У навчанні візьмуть участь 25 осіб. Для патрульних буде проведено теоретичні курси з основ законодавства, регулювання та використання водних біоресурсів, протидії корупції. Також заплановано модулі щодо проведення робіт зі штучного розведення біоресурсів, розрахунку збитків за таксами та методиками, складання первинних матеріалів при виявленні порушень. Практичний курс на водоймі буде організовано на базі Управління Держрибагентства в Києві та Київській області. Досвідом щодо орієнтації на водоймі та складання протоколів ділитимуться рибоохоронні патрульні Київщини.

Після цього рибні патрульні розпочнуть роботу, їх випробувальний термін складе до 6 місяців. За цей час вони зможуть проявити себе, продемонструвати мотивацію та достойні результати. Кандидати, що у роботі переслідуватимуть власні інтереси – випробувальний термін не пройдуть.

Нагадаємо, зарплата рибних патрульних буде в кілька разів вища, ніж в ліквідованих органах рибоохорони. За рахунок внутрішньої оптимізації та отримання додаткового фінансування в рамках державного бюджету, очікується, що вона буде складати 6-7 тис. грн.