Однопартійці депутата Рівненської міськради від ВО "Батьківщини" Олександра Бабата ((https://www.facebook.com/groups/politrivne/permalink/1231916056857857/)(підготували звернення)) до прокурора та начальника ГУ НП області, з проханням розібратися із скандалом навколо його персони.

"Рівне нська міська організація партії ВО «Батьківщина» вкрай занепокоєна ситуацією, яка складається довкола депутата Рівне нської міської ради Олександра Бабата.

З одного боку, Олександр Бабат неодноразово обирався від свого мажоритарного округу з найвищим у Рівному результатом і користується довірою виборців, а з іншого – рівненські журналісти висловлюють на його адресу більш ніж серйозні підозри, які, у випадку їх підтвердження, повинні мати абсолютно рішучі наслідки.

Ознайомитися зі звинуваченнями можна, зокрема, в матеріалах сайту «Четверта влада» («Працевлаштування» у Бабата або як інспекцію праці засліпило будівництво депутата», «Сто тисяч і тіло за мовчанку від Бабата. Сім`ю зниклого у Рівному будівельника просили обійтись без поліції» і т.д.)

Просимо правоохоронні органи з усією ретельністю підійти до даної ситуації і в максимально стислі терміни підтвердити чи дезавуювати підозри журналістів.

Запевняємо, що наша партійна організація не допустить жодних проявів тиску чи погроз на адресу журналістів, працівників медіа та блоґґерів.

При цьому, на скільки нам відомо, Олександр Бабат категорично заперечує свою провину, стверджує, що став об’єктом продуманої маніпуляції та боротьби за перерозподіл ринку. У будь-якому випадку, громадськість має право знати що відбувається.

Очікуємо від правоохоронних та слідчих органів швидкої реакції, об’єктивного розслідування та чіткого роз’яснення ситуації, що склалася", - зазначає голова Рівне нської міської організації партії ВО «Батьківщина» Г. Кульчинська.

Втім, у прокуратурі Рівне нської області повідомили, що наразі таке звернення офіційно не зареєстровано.

Окрім того, осторонь ситуації не залишився і нардеп від партії Сергій Євтушок.

У своєму "Фейсбук" він написав наступне:

"У мене неоднозначне ставлення до тих журналістів, які діють за принципом радянських рудиментів різних перефарбованих "спілок журналістів" та їхньої здатності підлаштовуватися до провладних лизак! Проте, я дуже з великою повагою ставлюся до фахівців-журналістів нового часу, хто формує новітню історію України!

Своєю державницькою позицією, яка іноді межує з ризиком для життя не тільки журналіста, а і його родидини, хочу висловити свою повагу та підтримку щодо ситуації, яка нині відбувається на Рівне нщині з Інна Білецька.

Впевнений, що звинувачення або залякування не діють на ТАКИХ ЛЮДЕЙ!

Негайно відправляю звернення до генерального прокурора з вимогою детального розслідування обставин інциденту на будівництві та звинувачень у бік журналіста."

Нагадаємо, 10 січня рівненська журналістка Інна Білецька оприлюднила у своєму "Фейсбук" переписку з Сашою Кравченком, який представився Бабатом. Той, начебто, звинувачує її у крадіжці сімейного хрестика.