Прихід зими характеризується не тільки зниженням температури на вулиці, а й снігопадами, які приносять безліч проблем. Особливу увагу доводиться приділяти даху будівлі.

Прибирання снігу з дахів - захід не найприємніший, але вкрай необхідне. Очищати кришу від снігу потрібно регулярно, оскільки якщо таку процедуру не виконати вчасно, ризик того, що можуть постраждати люди, зростає.

Особливо небезпечними для здоров'я людей є падаючі з даху бурульки, що може призвести до тяжких наслідків. Важливо знати, що якщо раптом хто-небудь постраждає від снігу або бурульки, які можуть впасти з даху на голову перехожим, вся відповідальність лягає на власника будівлі, який до того ж зобов'язаний відшкодувати збитки. Щоб уникнути подібної ситуації, необхідно заздалегідь подбати про те, хто і коли буде очищати дах від снігу. Крім небезпеки, якій піддаються люди, прибирання снігу з дахів проводиться для того, щоб продовжити термін служби покрівлі будинку. Новоутворене на даху намерзання, здатне зруйнувати матеріал. Якщо поверхня даху руйнується, в ній з'являються тріщини, для усунення яких буде потрібно набагато більше грошей, ніж на очищення даху взимку.

Для того щоб запобігти проблемі, традиційно очищенням даху займаються двірники. На перший погляд, здається, що в цьому немає нічого складного і почистити дах досить просто. Але вся складність у тому, що якщо очищений дах від снігу та бурульок проводиться людиною без спеціальної підготовки і навичок у цій справі, це не принесе очікуваного результату і до того ж люди наражаються на небезпеку. Безумовно, прибрати сніг з даху можна і самостійно, адже в будівельних супермаркетах і спеціалізованих магазинах можна придбати потрібні інструменти, але якщо враховувати те, що дана процедура вимагає необхідної вправності і дотримання правил безпеки, краще звернутися за допомогою до професіоналів.

Очистка даху від снігу та від бурульок, дотримуючи всі необхідних заходів безпеки можливе тільки тоді, коли таку роботу виконують професіонали, до послуг яких найкраще звертатися в подібних ситуаціях. Економити на даній послузі не варто, а краще довірити очистку покрівлі людям, які мають досвід у цій сфері діяльності.

Інформує Stroim-Domsami.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ