Українці можуть значно зекономити на електроенергії за рахунок встановлення спеціальних лічильників, а також використання світла у нічний час. Згідно рішення Нацкомісії з 23 вечора до 7 ранку – тарифи набагато нижчі.

У такий спосіб українців хочуть заохотити частіше користуватися електроенергією вночі, а у зранку та у вихідні дні – економити її.

Втім, для того, щоб сплачувати за окремим тарифом, потрібно придбати двозонний лічильник, вартість якого стартує від 1400 гривень. Середньостатистична родина зможе заощаджувати протягом дня близько 64,5 гривні при використанні чверті норми світла. Тобто, вже за два роки такий прилад окупиться повністю.

Зменшити витрати можна також за рахунок домашнього акумулятора – його необхідно заряджати у нічний час, а лічильником користуватися тільки вдень. У такому випадку кіловати обійдуться удвічі дешевше, але сам акумулятор – дороге задоволення. Його вартість коливається у межах кількох тисяч доларів. Крім того, існує ризик, що такий прилад не окупиться взагалі.

Півтисячі українців вирішили піти іншим шляхом і заощаджувати кошти за рахунок встановлення сонячних панелей. Подібна система енергозбереження також коштує чимало – від 11 до 13 тисяч євро.

Повідомляє "Сегодня".