Заощаджувати кошти на використанні гарячої води простіше всього за рахунок встановлення бойлера. Відповідну думку висловив експерт у сфері енергозбереження Сергій Свистюк.

За його словами, найдешевше обладнання коштуватиме близько 1,5 тисячі гривень, а більш якісне – обійдеться у 7 тисяч гривень. Середня ціна буде в першу чергу залежати від обсягу та потужності бойлера.

Експерт зазначив, що найбільш економним є бойлер для накопичення, який дозволить вам користуватися водою навіть тоді, коли по всьому будинку її відключили. Середній об'єм нагрівача складає до 80 літрів, а потужність - 2500 Вт. Він розрахований на користування родиною із трьох осіб і обійдеться у 5 тисяч гривень. Максимальна температура нагрівання у бойлері – до 65 градусів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зекономити на опаленні можна за рахунок установки спеціальної системи енергозбереження, а також утеплення помешкання. Під час зміни інженерних систем варто також врахувати стан будинку – якщо він старий, то всі заходи із реставрації не матимуть жодного ефекту. У такому випадку значно дешевше обійдеться будівництво нового дому, аніж переоблаштування старого.

Повідомляє "Сегодня".