Вартість проїзду в громадському транспорті Здолбунова, а також у маршрутках «Рівне-Здолбунів» та між селами району не подорожчає. Принаймні на період різдвяних свят.

Як зазначив на своїй сторінці у «Фейсбук» голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, про це вдалося домовитися під час перемовин із перевізниками, які з 5 січня хотіли підняти вартість проїзду.

- Вартість квитка по всій області мала зрости до 65 копійок за 1 кілометр. Це б означало для нас 12 грн. на маршруті «Рівне -Здолбунів» та 5 грн — за квиток по місту Здолбунів. На період різдвяних свят жодного підняття вартості проїзду не буде, ні на маршруті «Рівне -Здолбунів”, ні по селах району. Як по інших районах - не знаю, - каже Сергій Кондрачук.

Втім визнає, що загалом підняття вартості квитка неминуче. Швидше за все, це відбудеться після різдвяних свят.

- Після Постанови «уряду Яценюка» ні район, ані область не має жодних повноважень впливати на тарифи. Вони у "вільному плаванні" і формуються не вручну, як було раніше, а ринком. Не підняття тарифу зараз - це, так би мовити, "добра воля" перевізників не псувати людям свята і піти нам назустріч. Знову повторюсь, підвищення з часом буде. Робитиму все від себе залежне, щоб воно було мінімальним. Скажімо, 4 грн. по місту Здолбунів, 10 грн. «Здолбунів-Рівне », - додає він.

Нагадаємо, на початку січня перевізники заявили про підняття вартості проїзду, мовляв, це вимушений крок - все ж дорожчає і собівартість послуги теж.