Увечері, 4 січня, до Варашського відділу поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Курчатова невідомий чоловік стріляє із рушниці в напрямку житлових будинків і собак.

Слідчо-оперативна група, що виїхала за викликом, встановила, що постріли здійснював 28-річний місцевий житель, раніше неодноразово судимий за вчинення крадіжок і нині перебуває під адміністративним наглядом.

У зловмисника правоохоронці вилучили саморобну рушницю та 12 патронів. Як він пояснив, зброю та набої знайшов кількома днями випадково… на березі річці. А того вечора вирішив випробувати, чи придатні вони для стрільби. Рушниця та боєприпаси, вилучені поліцейськими, направлені до Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення експертизи.

За фактом носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті за вчинене чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі до п’яти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.