Мешканці Рівненського району можуть переглянути виставку «Люди Свободи», що вже діє у районному будинку культури в селі Зоря. Експонуватиметься вона до 23 січня 2017 року. До цього матеріали виставлялись в обласному центрі.

Експозиція приурочена до 25-річчя відновлення незалежності України і розповідає про тих, хто своєю працею та боротьбою зробили її можливою.

Матеріали про 26 героїв проекту зібрав Український інститут національної пам'яті. Життя та вчинки поетів, політиків, військових, музикантів, науковців та художників наблизили падіння тоталітарних режимів та відновлення Україною незалежності.

Серед них уродженець Рівне нщини – Ніл Хасевич. А також ті люди, хто мав відношення до нашого краю – Василь Стус, Олена Теліга, Агатангел Кримський. Однією із постатей виставки є наймолодший із Небесної Сотні – Назар Войтович, який загинув у боротьбі за свободу вже в наш час.

Виставку «Люди Свободи» зможуть побачити усі охочі у районах області, по яких вона мандруватиме цілий рік за графіком. Після Рівне нського району експозиція переїде на Гощанщину.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.