"Коли ви йдете своєю дорогою - це щастя, вам немає кого обганяти" (Олеся Сергієнко).

Питання стосовно свого призначення у світі турбує кожну людину, яка прагне до самореалізації, гармонійних взаємовідносин із собою на Всесвітом.

Перший сигнал, що ви живете не за своїм призначенням, це коли ви прокидаєтесь вранці та вам не хочеться йти на роботу, вас не влаштовує місце та оточення, яке ви маєте.

Ви відчуваєте, що бажаєте більшого, але не тільки матеріальних благ.

Основне призначення жінки, яке визначила сама природа та Бог, це призначення бути берегинею сімейного вогнища, турботливою матусею, надихаючою, ніжною, впевненою, багатогранною жінкою.

Говорять, якщо ви народили сина ви здійснили продовження роду, ви виконали свій основний обов'язок перед Богом та Всесвітом.

Надалі Вам вирішувати, як поєднувати материнство та свої інші призначення.

Існує декілька видів призначень у кожної людини.

Призначення згідно природи, про що я вже писала стосовно жінки, призначення для служіння людям та Богу (це виконання добрих справ без очікування матеріальних благ), професійне призначення, особисте та жіноче призначення.

Призначення для служіння людям та Богу виражається у тому разі, якщо ви є самодостатньою особистістю, коли ви усвідомлюєте, що світ змінюється навколо нас завдяки нашим вчинкам.

Ваша участь у професійних спілках, громадській діяльності вносить відповідний вклад на благо суспільства та Всесвіту в цілому.

Професійне призначення - це професія яку ви вибираєте.

Часто люди раптово усвідомлюють, що насправді хочуть займатися іншою робою, іншими справами. Ніколи не пізно усе почати спочатку!

Читайте також: Як вийти із зони комфорту для досягнення поставлених цілей?

Головне - бажання та вірність собі та своїм почуттям, бути чесними перед самим собою.

Нічого не стоїть на місці, усе постійне змінюється. Людина має право на зміни!

Почніть робити те, що ви ніколи раніше не робили. Прийдіть туди, де Вас ніхто не очікує, що ви прийдете.

Але, намагайтесь спробувати зробити перший крок для своїх позитивних змін, пробуйте.

Часто люди отримують освіту тому що, хочуть продовжити сімейний бізнес або справи, виконують бажання та обіцянки своїх батьків, дідусів або бабусь та забувають про себе.

Але, життя в нас одне та ми маємо прожити його згідно своєї волі свого призначення.

Людина ніколи не стане щасливою, якщо вона живе проти свого призначення та хоче догодити людям, довести відповідні речі.

Отже, як знайти своє призначення?

1. Дайте відповідь собі на наступні запитання. Які добрі справи хотілось би мені робити? Кому я хочу допомагати? В чому буде виражатися така допомога? Це можуть бути діти, люди похилого віку, тварини ін.

Коли ми допомагаємо ближньому, рідним, це природньо. Коли ви надаєте допомогу іншим, чужим людям, ви стаєте кращою частинкою Всесвіту.

2. Знайдіть своїх однодумців в таких добрих справах.

3. Зробіть ревізію своїх відчуттів та дайте відповідь на інші запитання. Якими талантами, особистими здібностями я володію? Як своїми талантами я можу зробити світ кращим? Для особистого призначення визначте своє коло особистих інтересів, хобі.

4.Для визначення свого професійного призначення дайте відповідь на такі запитання. Скільки годин в день я хочу працювати? Мені подобається робота яку я зараз виконую? Чи можу я мати суміжні професії? Які? Де і як мені хочеться працювати? Що мені необхідно для цього? Ін. Тут буде корисно звернутися до коуча по професійному розвитку, призначенню та кар'єрі. З коучем цілі досягаються оперативніше.

5. Для визначення свого жіночого призначення дайте відповідь на наступні питання. Які жіночі заняття мені подобаються? Яким чином я можу покращити свій зовнішній вигляд? Чим мені необхідно наповнюватися та що робити, щоб надихати свого чоловіка? Скільки дітей я хочу мати та чи буду я в такому разі захищеною?

6. Усвідомте, що основою професійного призначення є любов до власної справи.

7. Намагайтесь ділитися з людьми інформацією, віддавати свій час, свою присутність, підтримувати їх та не чекайте вдячності та подяки. Робіть це, тому що, ви реалізуєте своє призначення.

8. Зрозумійте винагорода може бути матеріальна та нематеріальна від Всесвіту. Нематеріальні блага ви отримуєте в будь-якому випадку, це власне відчуття радості, значимості, цінності, самореалізації, зустрічі та знайомства з новими й цікавими людьми ін.

9. Для отримання матеріальної винагороди від свого професійного призначення дайте відповідь на такі запитання. В якому розмірі я хочу мати свою матеріальну винагороду? Для чого мені потрібен саме такий розмір матеріальної винагороди? Скільки часу я готова віддавати своєму професійному призначенню?

10. Зробіть список своїх досягнень, здібностей, талантів, які виділяють вас, роблять індивідуальними. За допомогою такого списку ви побачите, скільки можливостей ви маєте та який потенціал.

11. Визначте, що вам необхідно для реалізації своїх призначень.

І хочеться згадати відомого Пауло Коельйо, який сказав: "На цій планеті існує одна велика істина: незалежно від того, ким ти є і що робиш, коли ти по-справжньому чогось бажаєш, ти досягнеш цього, адже таке бажання зародилося в душі Всесвіту. І це і є твоє призначення на Землі".

Я бажаю Вам відчувати себе та Всесвіт усім серцем та знайти своє істинне призначення! Варто залишити після себе добрі справи!

Статтю підготувала Олеся Сергієнко сертифікований
коуч по стандартам ICF, ECF (життєвого балансу, взаємовідносин,
професійного розвитку), бізнес-тренер, медіатор, адвокат, директор
і засновник ПП юридичної фірми «Компроміс-Право»