Досвідчені мандрівники, туристичні редактори порталу The Independent назвали 12 цікавих напрямків для відвідування в 2017 році.

Тревел-експерти Саймон Колдер, Нікола Трап і Лора Чабб представили ідеї незабутніх подорожей на кожен місяць нового року. Відправитися до Перу в травні або до Нової Зеландії в листопаді: вибір за вами.

Січень: Чилі

Починати подорож у Чилі краще зі столиці країни – чарівного Сантьяго. Тут вас вразить невимушена атмосфера, яскрава архітектура, чудова їжа та напої.

Потім експерти рекомендують вирушити на південь держави і насолодитися видами озер і гір. Відвідайте місто Пуерто-Монтт, а звідти за маршрутом Че Гевари прямуйте в Анди.

Лютий: Пафос, Кіпр

Декілька років тому через нестабільну фінансову ситуацію на Кіпрі туристи побоювалися відвідувати острів. Зараз ситуація цілком спокійна. Кіпр – це куточок планети з приголомшливою природою, чудовою кухнею і широкими піщаними пляжами.

Один із найпопулярніших і цікавих для відвідування пляжів Пафосу є Коралова бухта. Крім того, Пафос – це історичне та археологічне місце, тут можна побачити стародавні мозаїки, царські гробниці й руїни замків.

Березень: Гана, Африка

В результаті мирних демократичних виборів у грудні новим президентом Гани став лідер опозиції Нана Акуфо-Аддо. Видання CNN опублікувало матеріал, у якому описало Гану як місце, де громадяни борються за їжу і повсякденні послуги. Ганійці швидко відреагували на публікацію і запустили в мережі хештег #CNNGetItRight. Використовуючи цей тег, свідомі ганійці – від журналістів до першої леді країни – намагалися спростувати стереотип про Гану як про бідну африканську країну. Насправді Гана – це сучасна Африка, країна, яка впевнено перетворюється на центр моди та мистецтва.

Відвідайте Гану в березні, саме в цьому місяці країна святкуватиме 60 років незалежності.

Квітень: Новий Орлеан, США

Багато хто вважає, що планувати поїздку до Нового Орлеана найкраще в лютому, коли місцеві жителі відзначають веселе свято Марді Гра. Але фахівці The Independent стверджують, що місто варто відвідати і в квітні. Квітень в Новому Орлеані буде насичений численними фестивалями.

З 6 по 9 квітня, наприклад, тут буде проходити фестиваль музики та їжі Французький квартал. 16 квітня на вулицях міста відбудуться барвисті святкові паради на честь Великодня. А 28 квітня в Новому Орлеані стартує яскравий Фестиваль джазової та традиційної музики.

Травень: Перу

У травні в Перу буде запущений унікальний залізничний маршрут на розкішному п'ятизірковому поїзді. Новий експрес курсуватиме по одному з найвищих маршрутів для поїздів в світі: ви зможете промчати по рівнинах Анд і побачити такі пам'ятки Перу як Мачу Пікчу, Куско й озеро Тітікака.

Червень: Таллінн, Естонія

Таллінн – одна з найкрасивіших столиць колишніх радянських республік, з добре збереженим старим середньовічним містом, величною архітектурою на пагорбі Томптеа, а також 300-річним парком Кадріорг. В Естонії туристів вразить місцева кухня, а також широкий вибір місць для зупинки. У червні в Талліні святкують Дні Старого міста, унікальний і самобутній фестиваль.

Липень: Канада

У 2017 році Канада відзначатиме 150 років з дня своєї конфедерації. Святкування розпочнуться в Оттаві вже в січні, однак пік урочистостей і багатогранність цікавих заходів припаде на 1 липня – День Канади. З нагоди такої дати протягом усього року вхід у 46 національних парків, у історичні райони і морські заповідники буде безкоштовним.

Серпень: Тихоокеанський Північний Захід, США

У кінці серпня американців чекає найбільше вражаюче сонячне затемнення в історії країни. Найкраще побачити його можна буде вранці 21 серпня на північно-західному узбережжі США. Спостерігати за рідкісним явищем ідеально з берегів Ньюпорта, південного заходу Портленда і вздовж усього узбережжя штату Орегон.

Вересень: Орхус, Данія

Вересень - чудовий час для відвідування одного з найбільших міст Данії: погода ще м'яка, майже літня, але натовпів туристів вже немає. У другому за величиною місті країни проходять цікаві виставки, концерти та кінопокази. На березі затоки Орхус-Бугг можна спостерігати десятки оригінальних скульптур, які неодмінно здивують. Також місто відоме своїм Музеєм жінок.

Жовтень: Сіань, Китай

Сіань – унікальне місто, яке було важливою частиною Великого Шовкового шляху і служило столицею для 13 різних древніх династій протягом більш ніж трьох тисяч років свого існування. Також тут знаходиться поховання Теракотової армії – більше восьми тисяч повнорозмірних теракотових статуй китайських воїнів та їхніх коней.

Надзвичайно цікавим у Сіані є його ісламська спадщина. Місто давно стало центром змішання культур і релігій: сьогодні тут розташований значний мусульманський квартал і найбільша мечеть в Китаї. Якщо ви приїдете в Сіань, обов'язково скуштуйте страви мусульмансько-китайської кухні, наприклад пряну баранину з прісним хлібом, кебаби, приправлені перцем чилі та кмином і багато іншого. Не забудьте поблукати навколо майже 650-річної міської стіни – єдиного стародавнього укріплення в Китаї, яке досі залишається неушкодженим.

Листопад: Нова Зеландія

Нова Зеландія славиться неймовірними краєвидами і запаморочливими екстремальними активностями, зануритися в які туристи можуть у Квінстауні. Тут можна покататися на зіп-лайні над верхівками дерев, політати на вертольоті над горами і льодовиками Південних Альп або піти в похід по Національному парку Маунт-Аспайрінг. Також всі охочі можуть погребти у красивих бухтах острова Вайхеке.

Грудень: Амстердам, Нідерланди

Амстердам – це місто, де від одного собору до іншого можна ходити нескінченно. Тут також можна відвідати безліч захоплюючих музеїв, парків, площ і затишних кафе. Старе місто Амстердама огинають канали, взимку вони здаються особливо гарними. Місцеві жителі привітні й доброзичливі.