За підтримки Державного агентства України з питань кіно в Україні знімають 40 повнометражних ігрових фільмів. Вийдуть у прокат 2017 року. Кінокритик Володимир Тихий розповів, які з них варто побачити і чому.

"З того, що я знаю, можу сказати, нас очікує багато вражень. Чоловіків зацікавить бойовик "Червоний" режисера Зази Буадзе про повстання політв'язнів у радянському концтаборі. Жінкам раджу не пропустити соціальну драму "Припутні" режисера Аркадія Непиталюка про три покоління однієї сім'ї - бабусі, доньки й онуки, чиї долі переплетені. Для молоді вийдуть експериментальні стрічки, зняті за принципами європейського кіно. Це "Стрімголов" Марини Степанської та "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк. До другої половини року закінчить свій фільм Мирослав Слабошпицький про Чорнобильську зону. "Люксембург" відрізнятиметься від того, що раніше робив Мирослав", - каже кінокритик.

100 книг для затишних зимових вечорів

"Спільний лейтмотив усіх фільмів наступного року - спроба знайти нашу сучасну реальність без огляду на радянський період. Елементи минулого відтепер розглядають саме з українських позицій", - каже Володимир Тихий.

10 найкращих фільмів 2016 року за версією BBC

Цей рік є рекордним за кількістю вітчизняних прем'єр у кінотеатрах. За рік показали 32 фільми. Минулоріч на широкі екрани вийшли 24 вітчизняні стрічки, 2014-го – 16 фільмів, а 2013 року – 12 українських прем'єр.

Джерело: ТТР